fbpx
Tienen

Werken station Tienen

Het stationsgebouw is het oudste nog bestaande station van België en dateert uit 1840. De eerste fase van de werken zijn bijna afgerond. Zo werden de sporen heraangelegd en werden de perrons verhoogd. 

In de tweede fase, die start vanaf juni 2022, maakt de NMBS de perrons toegankelijker voor mensen met een verminderde mobiliteit. “Zo zijn er op dit moment alleen trappen aanwezig. In samenspraak met de NMBS hebben we gekozen om hellingen in te richten zodat iedereen de perrons kan bereiken. Ik ben dan ook blij dat er eindelijk schot in de zaak komt,” vertelt burgemeester Katrien Partyka. Daarnaast worden de perrons ook vernieuwsd en verhoogd zodat iedereen makkelijk de trein op kan.

De derde fase van de werken start in 2023 en focust op het stationsgebouw zelf. Zo zal de inkomhal gemoderniseerd worden en bekijken we de mogelijkheden om horeca en handel toe te laten in het gebouw. 

“Ik ben blij dat er geïnvesteerd wordt in de stationsbuurt. Dagelijks nemen duizenden mensen de trein van en naar Tienen, een aangename en toegankelijk station vind ik dan ook essentieel,” besluit burgemeester Partyka. 

Je houd misschien ook van...