fbpx
Tienen

Wateroverlast in Hakendover wordt aangepakt

Samen met de Getestreek krijgen we subsidie van de Vlaamse Overheid, Minister Zuhal Demir. Voor Tienen betekent dit dat we maatregelen kunnen onderzoeken om overstromingen van de Ramshovensebeek in Hakendover te vermijden.

Concrete maatregelen

Met een topteam waterexperten kunnen we dankzij deze subsidie het stroomgebied bekijken en maatregelen voorstellen. De overheid verwacht een plan hierover tegen begin 2024. Op deze manier kunnen we wateroverlast in de toekomst vermijden

Het doel van het programma Water-Land-Schap is om problemen met water in landelijke gebieden op te lossen, samen met de gebruikers van het gebied zoals landbouwers en bedrijven, bewoners en landschapsbeheerders.

De beoogde resultaten zijn een sterkere landbouw, een duurzame watervoorraad, een goede waterkwaliteit, een opvang van teveel aan water zowel in bebouwde omgeving als in natuurlijke systemen en een sterker landschap in het gebied. Het programma houdt daarbij rekening met de extra stress die de klimaatverandering op het watersysteem zet.

Je houd misschien ook van...