fbpx
Tienen

Veilige schoolomgevingen in Tienen? Check!

Tijdens de zomervakantie werd er werk gemaakt van de verkeersveiligheid in de buurt van scholen. Met tijdelijke inrichtingen, nieuwe verkeersmaatregelen en meer ruimte voor fietsers en voetgangers kan iedereen aangenamer, maar ook een stuk veiliger naar school gaan.

Fiets -en voetgangersparadijs in de Alexianenweg en Academiestraat

De Alexianenweg en Academiestraat hebben tijdens de zomervakantie een transformatie ondergaan. Er werd een aangename en veilige schoolomgeving gecreëerd met groene elementen. We zorgen voor een beter en vernieuwd voetpad in de buurt van de school.

Twee nieuwe fietsstraten

De Alexianenweg en de Academiestraat zijn nu fietsstraten met een fietssuggestiestrook in de tegenrichting. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de snelheidsbeperking van 30 km/uur beter gerespecteerd wordt en dat het aangenamer en veiliger is om te voet of met de fiets naar school te gaan.

De Ooievaartstraat wordt een schoolstraat

Sinds 1 september is de Ooievaarstraat een schoolstraat. Dit betekent dat de straat afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer op schooldagen tussen bepaalde uren. Zo verhogen we de verkeersveiligheid en zorgen we voor een aangename schoolomgeving.

Verkeersveiligheid in alle deelgemeentes

Ook in de deelgemeentes krijgen de schoolomgevingen
de nodige aandacht. Speelse, gekleurde markeringen op het wegdek maken
bestuurders attent op het feit dat ze een schoolomgeving naderen. Wat we nog concreet doen:

  • Extra verkeersmaatregelen aan de Uilenboom in Vissenaken
  • Nieuwe oversteekplaatsen, betere voet- en fietspaden in Oplinter

Onze stad blijft werken aan een veilige (school)omgeving voor elke inwoner. Zo zorgen we er samen voor dat Tienen een aangename stad blijft waar het fijn en veilig vertoeven is.

Je houd misschien ook van...