fbpx
Tienen

“Onaanvaardbaar!”: Katrien Partyka niet te spreken over sirenes van hulpdiensten tijdens de nacht

Vanaf 1 februari moeten hulpdiensten ook verplicht ’s  nachts hun sirenes opzetten als ze op interventie zijn en hierdoor de verkeersregels niet kunnen volgen. Dat besliste federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.

Katrien Partyka, burgemeester van Tienen is niet te spreken over deze nieuwe wegcode: “Momenteel is het zo dat de hulpdiensten enkel hun sirenes moeten laten loeien als ze de regels overtreden, bijvoorbeeld tijdens het oversteken van een kruispunt bij rood licht. Als ze ook ’s nachts hun sirenes moeten opzetten gedurende de gehele interventie, vormt dit een aanslag op de nachtrust van onze inwoners.”

Verschillende hulpdiensten lieten al verstaan geen voorstander te zijn van deze nieuwe regelgeving, temeer omdat het niet bij alle interventies aangewezen is zoals bij een inbraak. Burgemeester Katrien Partyka: “We hebben in Tienen een politiecommissariaat, ziekenhuis en brandweerkazerne die uitstekend werk leveren. Deze maatregel zal niet bijdragen aan een hogere veiligheid tijdens interventies. Bovendien merken we niet dat er ’s nachts vaker ongevallen zouden gebeuren met prioritaire voertuigen. Samen met andere burgemeesters wil de minister dan ook oproepen om deze wetgeving alsnog terug te draaien.”

Je houd misschien ook van...